Amintiri de ziua copilului


N-am avut o copilărie prea fericită, din păcate. Asta mi-a afectat și relațiile cu copiii din anturajul meu de joacă sau de școală. Mă simțeam mai mereu oaia neagră a întregului cartier unde am copilărit. Mai ales băieții la școală, și nu numai, erau foarte răutăcioși, iar pentru mine, un copil sensibil și dornic de afecțiune, era de-a dreptul un calvar să le fac față.

Porecla mea era Star Trek. Rula filmul acela SF pe TVR, căci eram în primii ani după Revoluție și-mi terminasem gimnaziul și liceul în orașul unde locuia bunica. Probabil ochii mei depărtați, care acum îmi par atât de atipici, dar în același timp, extrem de tătărești și seducători, ii făceau pe copiii de seama mea să mă desconsidere. Sau Alien mai mi se striga. Dumnezeule, ce pedeapsă crâncenă pe mine să suport asta ! Imi venea să intru fix în toate găurile pământului.

Mergeam pe stradă numai cu capul plecat. Nu mă uitam la lumea dimprejur. Mă simțeam o renegată, o neiubită. N-aveam curaj să spun verde în față ce simt nici măcar maică-mii.

Iarna era iarăși o corvoadă. Cand mergeam la școală, băieții aruncau cu bulgări mari de zăpadă cu gheață (care, cu puțin ghinion, îți puteau pricinui și vreun cap spart),  iar noi, fetele, mai mereu intram pe la intrarea profesorilor, să scăpam de acest tratament. Sau făceau mișto de noi în fel și chip.

In liceu, când începuseram să simțim fiorul îndrăgostelii, îmi dădeam seama că iar nu sunt bună de nimic și că băieții alegeau (și nu-mi explicam de ce ! ) fete mai arătoase. Tot ce mi se putea întâmpla mie era să iubesc platonic pe câte unu, în tăcere, până când apărea altul și nici ăluia nu-i mărturiseam focul ce mă ardea pe dinăuntru. Imi vine să râd acum. Eram pur și simplu mulțumită numai să-l vad, fie că eram în parc cu bicicletele sau mergeam pe la el prin liceu ori sâmbăta seara în discotecă. Eram prea timidă, deși fațada nu afișa asta ! Lucra ipocrizia deja implantată social.

Cel mai important “băiețel” rămas în sufletul meu de pe vremea celor 18 anișori este acum actor de succes la Constantin Tănase. Rebel încă din copilărie, mai mic cu vreo doi ani ca mine, îmi cânta sub clar de lună, când făceam câte o escapadă de lângă prietenii din discotecă. Și pe care nu-l lăsa mă-sa să se întâlnească cu mine, căci chipurile, eram prea perversă și-i învățam copilul la prostii. Mi-aduc aminte că, de ziua lui, plecasem pe o ploaie teribilă de la meditație, pe Montain Bike, cu o sticla de Angelli să ne întâlnim și să sărbătorim. Nu l-a lăsat maică-sa să plece de la petrecerea organizată în cinstea lui. De supărare, am băut toată sticla de șampanie și am reușit într-un final să ajung acasă cu taxiul și bicicleta în portbagaj. Bunica nici n-a observat cât de beată eram !!

                                                                     ********

Partea mea de recompensă în ale iubirii nici până în ziua de azi n-a sosit într-adevăr. Poate încă mai aștept să se facă dreptate divină cu privire la asta. Urăsc uneori rasa lor (a bărbaților) pentru că nici măcar unul n-a fost în stare să mă pună cu botul pe labe definitiv și irefutabil. Poate de aceea am preferat să rămân un spirit neînteles. Oarecum boem. Dar care a învățat să prețuiască clipa. Și căruia nu i-a fost știrbită dorința și putința de a iubi, indiferent câte kilograme de lacrimi a vărsat.

Fie că sunt oameni frumoși, fie că sunt oameni perverși, fie că sunt doar naivi sau interesați, în sufletul meu încape mult. Și când mă ridic de jos după o dezămăgire, singura rațiune pe care o văd motivantă de-a merge mai departe este aceea de a iubi. Mult, frumos, furtunos, nemaipomenit.

 

Reclame

3 gânduri despre „Amintiri de ziua copilului

  1. am fost la fel de bătută de soartă în copilărie, din cauza altor copii 🙂 și cu băieții stăteam la fel de prost, pt că aveam o frumusețe clasică, ce nu ieșise încă la iveală la vârsta aia și nici fizic nu am înflorit până spre 18-20 ani. dar eu mi-am găsit norocul acum 10 ani și poate că asta a fost salvarea mea

Aici astept provincia :

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s