Rosu


2010…Vremea capsunilor…Tocmai imi facusem plinul din gradina proprie..Sunt mult mai bune cand nu le cumperi, cand le vezi inflorind si cocandu-se sub nasul tau…Alta aroma, alt gust…

Telefonul suna si-o voce masculina, puternica precum racnetul unui leu, dar extrem de politicoasa si parca familiara, imi comunica ca vrea sa aiba parte de serviciile mele in intimitatea vilei sale de la periferia Bucurestiului. Plateste oricat, oricum tariful meu i se pare exagerat de mic ! Hmmm…

Ma asteapta la o intersectie stabilita de comun acord si, vazandu-l, raman terifiata. Dumnezeule, cum sa masez eu atata munte de om ??

Masa de masaj pregatita, uleiul Bio pe care-l foloseste de fiecare data, muzica ambientala rasuna lent din DVD Player…este un impatimit al masajului. Recunoaste ca, de vreo 11 ani de cand practica acest “sport”, putine maseuze i-au putut aduce relaxarea de care are atata nevoie. Afacerile ii ocupa atat de mult timp din zi si uneori si din noapte, incat singura modalitate de a-si reveni, de a alunga oboseala fizica si a se mai intrema psihic ramane masajul.

Nu mare mi-a fost mirarea cand, la sfarsit, am descoperit ca am putut face fata provocarii. Ma si gandeam ca, pesemne, va fi prima si ultima oara cand sunt aici, la domnul acesta, pentru ca mi-ar fi mult prea dificil si m-ar stoarce si de ultima picatura de putere. Dar n-a fost asa !

Plata a fost mult peste posibilele mele asteptari. Aproape ca mi-a platit, dintr-o data, motorina consumata de Audi intr-o luna de calatorii zilnice frecvente. Si nu consuma deloc putin !!

Ne punem mai apoi, la plecarea mea, la un pahar de vorba, pe terasa frumos umbrita. Racoarea apei ce cade cu zgomot din fantana arteziana contrasteaza perfect cu caldura inceputului de vara fierbinte. Imi relateaza, in cateva cuvinte, povestea vietii lui. Nu v-o pot spune din motive lesne de inteles. Insa omul din interior, determinarea si capabilitatea de a-si dezvolta conditia cu care s-a nascut, elanul sau si respectul si grija pentru oamenii care lucreaza pentru el  m-au marcat efectiv. Si poate ochii.

Au trecut  mai bine de doi ani de atunci. O vreme as putea spune ca m-a intretinut financiar. Aproape ca nu mai aveam nevoie de alti clienti pentru a-mi rotunji veniturile proprii. Desi recunosc ca ii ofeream un masaj pe masura asteptarilor si a gabaritului sau, de fost sportiv de performanta, el a stiut in permanenta sa-l recompenseze indeajuns.

I-am facut dupa un an de zile de cand ne cunosteam masaj la dublu, cu inca o fosta maseuza de la Nirvana. A mai contactat-o de cateva ori, intamplator, si pe o buna amica a mea, si ea tot in bransa. Nu prea i-a placut si n-a ramas fidel niciuneia. Candva, nici mie nu-mi va mai fi fidel.

3 thoughts on “Rosu

  1. Numai de bani vorbeste fiinta asta in memoriile ei … hmmmm cred ca regreti enorm noaptea ca nu esti si frumoasa ….caci daca erai si frumoasa iti dai seama cati bani faceai …de nu mai trebuia sa scrii tampenile astea pt fraierii cu bani …caci ii atrageai direct cu frumusetea.

Aici astept provincia :

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s