Coana Mare


– Eeeee, am văzut eu cum zâmbește șefu’ cu gura până la urechi când te vede…. Cam des vine să te ia de acasă…

– Ce să fac ? Dacă n-am avut mașină, a trebuit să vină !

– Ei na, tu crezi că m-am născut ieri ?? Cine are ochi să vadă, vede…

– Păi, tu credeai că una ca mine n-are pe nimeni, sau ? Ce naibii, că nu am de gând să mă călugăresc în viața asta….numai că vezi tu, viața are niște căi așa de complicate…..Și nu știu care-i cea mai bună soluție…

Vânzatoarea e tonică astăzi. E trecută de 40 de ani, dar râde ștrengărește și face glume cu duiumul, când e bine dispusă. Stăm mai mereu la taclale, când mai cumpăr câte-un bulion și niște Delikat. De țigări nu mai vorbesc.

– O ști pe Coana Mare ? O cunoaște și taică-tu de dinainte să te naști tu …

– Da, dar cred că-i mai mică decât tata !

– Ei, femeia a divorțat că bărbat-su era bețiv și o cam altoia și pe ea și copilul… Apoi, și-a găsit pe unu…însurat ! Să tot fie 20 de ani de atunci. Vine moșulică și-n ziua de azi cu trăistuța plină la ea.

– Tu vorbești serios ? Păi și a divorțat între timp ?

– Nu ! Omu’ are două neveste. Pe amândouă le aprovizionează, le plimbă. A fost șmecher pe vremea comuniștilor și are pensie bună. Cu Coana Mare mai pleca și prin Deltă câte două săptămâni. Numa’ că acum, de ceva vreme, n-au mai plecat în vacanțe, că nevasta-sa e nițel paralizată…și i-era frică să nu moară, naibii…

– Păi, câți ani are ?

– Moșu’ bate spre 80, dacă nu a și trecut de ei, dar se ține bine, cică se mai și hârjonește cu Coana Mare când și când…

– Pe bune ?

– Da, fată, ce are ? Ea n-are stres, nu stă să-i facă de mâncare, să-i spele ciorapii, să-i suporte toate nebunelile… După primul barbat, care n-a fost bun de nimic, a preferat să rămână așa, cu ăsta,  chiar dacă gura lumii…ști tu…n-o astupă nici pământul. Ei i-a fost bine și asta a contat. Și-a vazut interesul.

– Auzi, dar nevasta lu’ moșu’ o ști de astălaltă ?

– Păi, cred că știe….Iți dai seama ? De atâția ani…..

M-a bufnit râsu’. Nu-mi venea a crede. Deși că, dacă stai bine să te gândești, chestii de genul se întâmplă la tot pasul. Chiar dacă nu mereu în văzul lumii.

Vânzatoarea conchide oarecum optimistă:

– Lasă, fata mea, noi să fim sănătoși. Că restul lucrurilor se așază ele, mai bine, mai rău, dupa sufletul fiecăruia. Hai du-te și termină-ți ciorba !

Reclame

2 gânduri despre „Coana Mare

  1. Sau, mai bine, nu !
   Decat sa fi singura femeie in viata unui pampalau, mai bine cealalta femeie in viata unuia care chiar merita. Avantaje si dezavantaje sunt pe ambele baricade (si nevasta, si amanta). Mai cred ca toate femeile pot fi neveste, dar putine au taria de a fi amante.
   Din nefericire, nu toate femeile au norocul sa intalneasca Feti frumosi, cu ceva calitati, care sa-i ofere ceea ce ea are nevoie si care sa fie si SINGURI.

   De obicei, cei care dupa o anumita varsta nu sunt luati, au o problema majora pentru care au fost refuzati la export. Sau nu vor sa se mai lege la cap cu relatii serioase si tot in aceeasi postura ajungi, poate chiar mai rau.
   Bineinteles, nu vorbesc din carti, ci din experienta proprie.

Aici astept provincia :

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s