It’s complicated !


Firește, am experiență (și) în această postură, nefiind prima dată când mi-am asumat statutul ăsta, care, deși m-a stors de ultima picătură de vlagă emoțională, m-a și învățat enorm despre căile ocolitoare, sinuoase pe care calci, din alegere, dar care duc spre adevăruri irefutabile – 1. natura umană este limitată și 2. dragostea este cât se poate de liberă, nu o poți încătușa nici cu șapte mii de lacăte la starea civilă. Nici nu poți să te aștepți că va fi bine 200%, viața nu e o garanție, siguranța casnică nu e o asigurare de viață. Azi o ai, mâine cazi în gol. Pot spune însă, cu certitudine, că faptul de a fi “cealaltă femeie” eu îl văd degajat, literalmente înțelept.

Premise generale :

“Cealaltă femeie” apare pe nesimțite în viața unui bărbat însurat când există deja fisuri emoționale sau lipsuri de naturi diferite în relația de bază. Apare, bineînțeles, pentru că el își dorește asta (acel ALTCEVA), chiar dacă nu conștientizează într-un moment anume, înainte. Apare și își face loc în viața, patul și sufletul lui pentru că el are nevoie de ea. Nu mă refer strict la aventuri și sex, căci atunci lucrurile sunt suficient de clare și simple: el nu se implică, oricât de mult se străduie „aleasa”.

Tertipuri obișnuite:

După luna de miere, obiceiul “celeilalte femei” este de a se zbate din răsputeri să intre în competiție și să-i ia locul soției. Iși folosește farmecul asupra bărbatului în fel și chip, manipulându-l, izbucnind în lacrimi, isterizându-se că nu i se acordă suficientă importanță și locul care i se cuvine, călcându-și și ultima brumă de demnitate, pentru că, nu-i așa ?, ea îl iubește și se simte îndreptățită la mai mult decât simple întâlniri furate, când se poate. Aș vrea din suflet să cred asta, dar nu e așa. E doar un gest de cumplită posesivitate. In final, dacă își atinge scopul, amanta se va transforma în copia fidelă a fostei soții. Ori bărbatul nu-și dorește asta. L-a atras tocmai pentru că nu-i ca nevastă-sa !! De ce și-ar dori o poveste reloaded ? El le vrea pe amândouă, pe fiecare într-un mod diferit, deși știe că va fi forțat de împrejurări să aleagă doar una. Regula spune că va alege siguranța, obișnuința, ratele la bancă și copiii, când există. Pasiunea e trecătoare, deși momentele în care o trăiești te fac cu adevărat să simți că…. trăiești.

Crezul meu:

In fapt, iubirea e o stare a Sinelui care-ți dezvăluie o maximă libertate a trăirilor, a emoțiilor, nicidecum posesivitate, gelozie, orgoliu, manipulare și alte manifestări derizorii, de energie vibrațională joasă. Dar prea puțini o cunosc în felul ăsta. Prea puțini vor avea privilegiul de a o simți așa. Se vor bloca în frica de a pierde ce au sau au avut.. Chiar fiind vorba și numai de o iluzie parfumată.

Dacă vreau să te iubesc, o fac oricum, fără să mi-o ceri tu. Dacă vreau să fiu cu tine, o fac oricum, fără să semnez vreo hârtie. Dacă vreau să am încredere în tine, o fac oricum, fără solicitarea expresă a garanțiilor că-mi vei fi fidel o viață (pe bune, le poate oferi cineva ?). Căci, la timpul ei, încrederea se oferă singură, precum un dar, prin reciprocitate, pentru că-ți pasă !! Când unuia nu-i mai pasă, păstrarea relației devine insurmontabilă și ruperea – o certitudine. Diferă doar durata până la momentul final.

Realități:

Ca soție, degeaba îl ai fizic acasă în week-end, dacă gândurile îi zboară tot la cealaltă și, de fapt, vede prin tine.

Ca amanta, ști că ești nevoită să-ți petreci sărbătorile singură.

Nu există numai avantaje, când ești soție. Nu există numai dezavantaje, când ești amantă.

femeie-puternica-696x462Ce legătură are iubirea cu statutul social sau marital ? Aș spune, aproape niciunul ! Se face o reală confuzie căci unii, care își închipuie că se iubesc, decid să-și agațe singurătățile în același cui o vreme, li se pare lor că e mai reconfortant împreună decât separat și numesc asta iubire. Pe lângă unirea singurătăților, mai putem vorbi de împreunarea unor interese, satisfacerea reciprocă a unor nevoi și mult nesuferita presiunea socială. Dar rar e vorba de dragoste adevărată, căci dragostea, cum spuneam, nu poate fi încătușată. e prea liberă, n-are hotare, nu-i poți impune „de aici și până aici”, „ești doar al meu și n-ai voie să te uiți la alta”, „până moartea ne va despărți, la bine și la rău” (zice sfânta taină a căsătoriei, făcută tot de oameni), „dar de ce i-ai dat like pe facebook ? Deci, nu mă mai iubești !”. Nonsens ! Cum poate cineva să dirijeze iubirea din sufletul altcuiva ?

Oare ca amantă nu-l poți iubi la fel de mult cum ai face-o din postura oficială, de căsătorită ? Tre’ să-ți dea popa girul să iubești, când îți pune pirostriile sau sufletul tău alege să simtă pur și simplu asta, indiferent de prezența pirostriilor, verighetelor sau alte chestii specific lumești ? Oare ca amantă nu-i poți suporta slăbiciunile și defectele, nu-i poți admira acțiunile și gesturile, nu-i poți aprecia calitățile, nu-l poți înălța pe cele mai înalte culmi ? Oare trebuie neapărat să ai patalamaua la mână, să scrie negru pe alb că e al tău cu acte în regulă ? Și dacă o ai, NU MAI ARE VOIE să se nască nimic altceva în sufletul ăluia, tre’ să se închine la tine ca la o icoană, doar pentru că este oficial „luat” ?

“Nimeni nu pierde pe nimeni, pentru că nimeni nu posedă pe nimeni”. Dar câți pun lanțuri unei alte persoane în numele unei presupuse iubiri? Ne chinuim să posedăm o persoană pentru că ne e frică să n-o pierdem. Atât ! Dar de iubit, sigur n-o iubim !

In nici un caz nu-ți apropii persoana pe care susții că o iubești, punând presiune asupra ei. Ci doar demonstrându-i că ești acolo pentru ea, când are nevoie, ci doar oferindu-i stabilitatea trăirilor și faptelor tale, ci doar așteptându-l cuminte, mândră și încrezătoare. Da, există riscul să mori așteptând. (Oricum, toți murim la un moment dat, e implacabilă treaba.) Insă,  nu poți spune că mori în ploaie, cu sufletul dezgolit de neiubire. Ci trăind ce ai trăit cu el. Aceasta e bogăția ta și a lui. Amintirile ne sunt cea mai mare avere pe care o luăm cu noi dincolo. Nici verighete, nici case, nici copii, nici măcar corpul fizic nu ni-l putem lua. Doar amintirile. Stocate, folderuite undeva în spiritul nostru.

E o chestiune de alegere personală pe cine și cât timp iubești. De iubit poți iubi, și când nu ești iubit înapoi, și fără a fi „proprietarul” acelei persoane.

Da, am fost “cealaltă femeie”. Am crezut că iubesc și am și suferit în urma pierderii. Ego-ul meu a suferit, de fapt. Așa și ? Am învățat, am trecut peste. Abia acum învăț să iubesc cu adevărat. Și mai zic și altora, nu țin doar pentru mine.

Mulți îmi dezaprobă atitudinea. Problematica lor. Eu doar observ, verific pe propria piele, văd ce funcționează la mine și mă întreb… Cu ce m-ar face mai fericită să dețin statutul de nevastă, posibil înșelată, potențial înșelabilă ? Căci, cea mai mișto femeie de pe planetă să fii, tot ar putea fi luat în calcul și riscul ăsta. Până și de cea mai mișto femeie se plictisește un bărbat. Nu-mi veniți cu povești nemuritoare. Cunosc prea bine cam toate tipologiile de bărbați ce mișună prin Românica noastră dragă. Cumva hârtia ce o semnez la starea civilă îmi asigură, pe viață, garanția calității ISO-MARIAJ 4EVER2BE ? Că nu se va întâmpla asta până cand moartea ne va despărți ? Singura modalitate de a ține un om de plăcere lângă tine este oferindu-i ce caută și are nevoie, emoțional, mental, sexual. Și nici atunci nu e 100% garantat.

Căsătoria e pentru fricoși convenționali, conformiști. Un mit. O valoare depășită azi. Rar funcționabil o viață de om.  Și când zic rar funcționabil nu mă refer la ăia care acceptă tacit să rămână împreună din cauza fricilor comune. Ci la ăia care râmân împreună pentru că se iubesc adevărat.

Concluzia mea ?

“Nimeni nu a reuşit să măsoare, nici măcar poeţii, cât poate inima să ducă”. Pablo Picasso 

 

Anunțuri

Un gând despre „It’s complicated !

Aici astept provincia :

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s