Alta varsta, alti gargauni


Azi, intamplator, mi-am amintit motivatia mea pentru a ma opera de apendicita la varsta de 17 ani. O operatie standard de 10 minute, care a durat 3  ore si jumatate in cazul meu. Ce sa fac ? Sunt mai atipica….

Aaa, da, motivatia….Luat la general, sufeream maxim de lipsa de atentie in colectivul de la liceu. Mi se parea ca-s oaia neagra, ratusca cea urata, puiul parasit din istorioara lui Bratescu-Voinesti… Sufeream in tacere, cu-o fata placida si cu aere de mare fitza, bineinteles fara vreo reala baza, ca doar asa am fost toti la varsta adolescentei…niste cacaciosi(e) care stiam noi DEJA cu ce se mananca viata si emiteam niste fumuri atat de „intelepte” in anturajul nostru, incat de cool ce eram nu ne mai incapeau pantalonii….

Asa ca… ce-mi da in cap ideea….Fusese de curand in spital o colega si toata lumea vorbea despre ea, mergeam la ea cu flori si cate ceva, chiar cu invoirea dirigintelui usor imputit de la  orele ramase. Iaca, asta fac si eu ! Ma operez…dar de ce sa ma operez ?? Imi dau seama ca cea mai simpla e aia de apendicita si gata !… ma dau lovita in aripa de la burtica….Ma rog, de la atata inchipuire, chiar incepuse sa ma doara burta, pana-ntr-o zi cand se hotareste internarea mea si ma trezesc in sala de operatie….operata cu anestezie locala, ca alte metode n-au functionat….

In particular, motivatia mea se chema (se cheama, caci ma indoiesc ca a murit) C.C. …un coleg de clasa din liceu. Pe care il placeam inca dintr-a IX-a si care la un moment dat, o buna perioada, a dat semne de reciprocitate platonica. Dar am ramas cu semnele, caci ulterior, simtindu-ma tradata cu-o alta colega de clasa, m-am prefacut cu gratie in fata aleia ca el s-ar fi culcat cu mine. O uram pentru simplu motiv ca era de la tara si totusi C.C. o alesese pe ea pentru placerea-i efemera.

Urmare a acestui fapt, care i-a fost adus la cunostinta relativ repede, C.C. nu mi s-a mai adresat nici c-un apatic „Buna” pana la sfarsitul clasei a XII-a, nici la Balul de Absolvire, niciodataaaa……

Singurul moment in care a facut rabat  de la acest comportament respingator pana la a vedea prin mine a fost cand, din solidaritate, a venit cu colegii de clasa la mine la spital, eu fiind operata. Imi imaginasem, gresit evident, ca in felul acesta ii voi capta din nou atentia.

Am ramas, insa, cu o cicatrice vizibila, c-un apendice scos, dar tot in dizgratia lui irevocabila.

Asta a fost, cred, prima mea lectie mai dura a maturitatii.

Azi, cand ma gandesc cat de urat am putut sa ma folosesc de expresia „scopul scuza mijloacele” fara a castiga, de fapt, nimic….imi dau seama ca simplitatea, naturaletea si corectitudinea cantaresc mult mai mult in ochii unui mascul, fie si la varsta frageda.

 

Anunțuri

One thought on “Alta varsta, alti gargauni

Aici astept provincia :

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s