Doua


Se foia de pe un picior pe altul, nelinistit, uitandu-se imprejur, pastrand pe chipul bland masca fidela a calmitatii absolute. Din minut in minut, tehnologia il anunta ca are o multime de lucruri de facut. Si totusi…

Urma sa dea primul lui interviu pentru o revista de profil. Acceptase cu greu, mai mult obligat de una dintre iubitele sale, cautand tot felul de pretexte: ca el nu e persoana publica, ca la ce ii foloseste lui asta… In asteptarea domnisoarei care avea sa-i puna toate acele intrebari, isi pregatea speech-ul cu care cucerise atatea minti luminate.

Asta era el : un fel de Adonis, trecut prin viata, deja cu parul carunt, care se crezuse mult timp Capcaun.

In sfarsit, incepe interviul. Zambeste strengar domnisoarei mai tinere cu 25 de ani. I se pare ca si ea il priveste sagalnic pe sub genele lungi, rimelate impecabil si simte cum se trezeste admiratia in jurul lor. A ei pentru el. Acum cativa ani nici habar n-avea ca va ajunge aici.

Acum, s-a intors, dupa ce a cucerit toate redutele unei tari straine. Cel putin in domeniul lui de activitate.

Dupa un lung sir de intrebari strict profesionale, la care si-a dovedit inca o data cunostintele, abilitatile si rafinamentul, domnisoara reporter i se adreseaza, cu aceeasi admiratie nedisimulata, dorind parca sa-i „fure” reteta.

– Care este secretul succesului, de fapt ? Stim cu totii ca este vorba, in principal, de o munca si dedicare de Sisif, dar daca ar fi sa mai adaugati un ingredient la tot acest mix ce include efortul depus, viziunea pe care ati avut-o asupra acestei retete de succes, concentrarea pe obiective realizabile, teama de esec, aptitudinile….ei bine, domnule B., care ar fi acel ingredient ?

– Ei bine, domnisoara, acel ingredient este, in fapt, doua. Doua femei. Prima este sotia mea, alaturi de care am trait si bune si rele, cum altfel?, dar careia  ii datorez macar inceputul drumului pe care azi pasesc triumfator. Si careia ii port un meritat respect si ii voi fi vesnic recunoscator.

– Banuiesc ca a doua femeie pe care o purtati in gand este mama Dvs…., se repede reporterita sa concluzioneze.

El rade, uitandu-se distrat peste tableta de ultima generatie.

– Domnisoara, a doua femeie nu este mama. Daca ar fi sa facem o ierarhie, atunci mama ar fi pe locul ZERO, daca el exista, in sensul ca ar fi inaintea celorlalte doua. Dar nu asta voiam sa reliefez. A doua femeie este cea care, atunci cand ma afundam in plafonare, in resemnare, in blazare si poate neputinta, a stiut instinctiv calea si a gasit forta necesara sa ma reinventeze. Sa aiba atata incredere in mine ca pot cuceri lumea toata, incat sa ma puna in fata unui ultimatum, stiind ca urasc sa fiu pus sub presiune.  Apoi sa imi fie neincetat alaturi, partener de nadejde….si….(se opreste, cu privirea pierduta la soseaua aglomerata)

– Si ?

– Si restul nu mai tine de domeniul profesionalului, daca intelegeti ce vreau sa spun, zice, zambind povocator. Va multumesc !

Reclame

Aici astept provincia :

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s