Am ajuns pe locul 1 în viața ta ?


Grea întrebare, susceptibilă a iniția minciuni împachetate frumos pe post de răspunsuri afirmative. Insă răspunsul care contravine așteptărilor este și mai dificil de digerat pentru oamenii care nu vor să creadă și să se alinieze dictonului „Nu pretinde dacă ști că nu poți oferi.”

Putem fi oare pe locul 1 în viața cuiva, când schimbările cele mai diverse ne iau prin surprindere inclusiv pe noi, cei care trăim cu falsa senzație că știm totul, că lucrurile sunt așezate, că ne-am învățat într-o oarecare măsură lecțiile de viață și ne-am promis cândva, în interiorul ființei noastre, că nu vom face aceeași greșeală de 2 ori ? Totul ține de percepțiile noastre, de realitatea pe care ne-o clădim zilnic. Uneori în câteva zile construim cu trudă și abnegație peretele solid al unei case, alteori în câteva minute dinamităm construcția cu totul !

Și asta datorită energiei cu care lucrăm nevăzut, sentimentelor înmagazinate în timp și refulărilor care vor să iasă cu orice preț la lumină, când nu-i mai convine Egoului.

ochi frumosiToți vrem să fim speciali, fără excepție. Și suntem. Intr-un fel unic al  nostru, care ne definește. Până la urmă, nu contează așa mult cum și câte persoane dezamăgim prin acțiunile pe care am fost incapabili să le ducem la bun sfârșit – ne vor ierta într-un final -, ci cât de tare ne urâm pe noi înșine puși în fața slăbiciunilor acaparatoare, când oglinda interioară nu arată omul perfect care ne visam a fi. Speciali ne face puterea noastră de a ne transforma în ceva mai bun decât am fost, speciali ne face capacitatea de a ierta altuia neputințele, de ce nu și pe ale noastre, speciali ne face puterea de a învăța, de a aprecia și de a accepta o critică constructivă, la fel cum speciali ne face îmbrațișarea celui drag, o mângâiere sau o privire caldă, de fluturi. Speciali ne face „Imi pare rău” spus din inimă, la fel cum speciali ne face un gest de prietenie dezinteresat. Nu suntem nativ speciali, ci devenim cu timpul !

Putem fi pe locul 1 în inima persoanei pe care o iubim ? Cu certitudine, Da ! Insă depinde doar de noi să păstram neîntinat locul pe care ni l-a oferit și, cu deosebire, neîntinată să păstram amintirea omului care a trecut (și a rămas scrijelit) prin sufletul nostru. Căci omul ăla a produs evoluție, schimbare, validare, recunoaștere de sine. Căci atunci când ești investit cu încredere, trebuie să fii realmente idiot să o arunci la gunoiul uitării, că doar nu este vreun articol perisabil.

Oamenii nu se împart în cei pe care îi iubești, cei pe care îi urăști și cei față de care ești total indiferent. Intre rațiune și suflet, în această vreme, la mine în ogradă se dă o luptă cruntă, furibundă. Dar atât rațiunea, cât și sufletul meu au ajuns la un consens de nestrămutat:

Oamenii se împart în oameni care contează, oameni care nu mai contează, oameni care n-au contat niciodată. Este doar în puterea lor, de își doresc, să se așeze în prima categorie, care contează. Portița e deschisă.

Reclame

Aici astept provincia :

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s