Levitația o practică cei mai buni iluzioniști. Și tu m-ai întrecut.


AVERTISMENT Acest text este interzis celor care nu consideră tristețea o formă generatoare de geniu și artă.  Aveți posibilitatea să-l evitați, apăsând X-ul din partea dreapta-sus a ecranului.

Și de ce să-ți mai ții deschisă poarta sufletului, dacă ști deja că cei care intră în el vor prădui tot ce vor găsi folositor, precum barbarii din timpuri străvechi ? Iți vor fura comorile și se vor înfrupta hămesit din ele, iți vor silui inocența și feminitatea și-ți vor arde, în urma-le, trăirile ca pe niște zdrențe vechi, vechi de tot, ce nu mai sunt nimănui de trebuință.

Și de ce să mai acorzi credit, când ști că viața este un clișeu reprobabil, aproape universal-valabil, si că, invariabil, oamenii care te-au ridicat pe culmi sunt preponderent aceeași care te vor cobori în abisuri și te vor minți, zâmbind a neputință? Când ști că, invariabil, într-un final îți vor greși, iar mai pe urmă își vor clama dreptul de a merge mai departe, călcând peste rămășițele terfelite ale sufletului tău, sperând că tu vei rămâne același om bun și iertător pe care l-au cunoscut ei cândva ? Și că îi vei ierta…căci doar ei ți-au greșit neintenționat ! Dar nu s-au așteptat la asta !

Și de ce să mai fi drăguț cu altcineva, în afară de tine însăți ? Și de ce să le dai lor totul, golindu-te pe tine de bunăvoință, încredere, respect, adulație și loialitate ? Intr-un final, istoria se repetă, iar oamenii ăia nu vor fi în stare nici măcar să-ți respecte suferința scrijelită cu cerneala minciunilor născute dintr-o prea acerbă dorință de promiscuitate.

Vor recidiva egoist

– Ce, dacă tu suferi, trebuie să sufăr și eu ?

– Normal că nu, doar tu te-ai văzut cu sacii în căruță, am fost bună ca roată de rezervă, chiar mă felicit că am reușit să duc șandramaua mai departe, cât a fost nevoie. Acum că ți-ai refăcut roata fondatoare, de ce ar mai fi nevoie să suferi ? Că tu ești tot întreg, cu toate roțile la locul lor ! De suferit, suferă numai proștii ăia buni, așa ca mine ! E drept, nu m-ai abandonat fățis, doar mi-au pregătit terenul și circumstanțele să te eliberez eu. Făcându-ți pe plac, soarta a înscenat o groapă atât de adâncă, încât să rămân cu totul în ea ! Și cum se cheamă asta, ai habar ?

Și de ce să mai crezi, când nu este nimic de crezut acolo ? Dragostea tâmpește. Ori eu am fost permanent tâmpă, câtă vreme am fost îndrăgostită. Că am iubit cu înfrigurare machiavelică starea aia de beatitudine de la începuturi. Și dacă aia m-a umplut la refuz, acum suferința asta mă echilibrează, închide niște uși necesare, păstrând doar amintirile de-o zi – cât o viață ! Când vălul se ridică, vezi omul așa cum este el în realitate, nu mascat de imaginea angelică pe care imaginația ta harnică i-a construit-o cu migală, din prea multă dorință de mirific. Deduc, deci, că dacă vreau a rămâne întreagă și intactă, eu nu mai am voie la borcanul cu dragoste. Nici măcar să-l ling pe margini, darămite să bag lingura adânc în el !

Aș fi preferat să te văd de la început cum ești azi: sincer, direct referitor la interesele tale, tăios pe alocuri, cu veregheta pe deget și….neputincios de empatic. Nu întâi îmbujorat de roșeața entuziasmului catalizator al lui „orice e posibil” și mai apoi îngenunchiat în fața datoriilor morale pe care le iubeai febril, extrem de declarativ. Aș fi știut din start cum dansam și dacă vreau să dansez pe o muzică inventată. Căci da, a fost inventată de subconștientul tău, pe fondul unei prea mari dorințe de evadare din cotidian. Ulterior nevoia de dans aventurier satisfacută, rațiunea ți-a dat trei palme, una după alta, să le simți strașnic, cum altfel?, și te-a somat să-ți bagi mințile în cap ! Că cică viața nu este despre visare și fericire și aventură și momente unice, ci despre rate, datorii morale și alte interese sociale.

Levitația e magnifică doar pentru aceia care nu riscă să cadă de la prea mare înălțime, în caz că se rupe magia. Asta e certitudine, nu iluzie.

Anunțuri

Aici astept provincia :

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s