Despre bărbatul dominant


Paradoxal, femeile bălesc după masculi dominanți, virili, macho-primitivi, percepuți mult mai atrăgatori și mai buni transmițători ai genelor speciei, dar în intimitatea căminului conjugal preferă un așa-zis „ursuleț de pluș”, un bărbat cel puțin echilibrat, dacă nu chiar dispus a se lăsa mânuit după bunul ei plac. In mod aproape identic, bărbații au vise erotice ude, pe alocuri obsesive, cu femei frumoase, bune de ……..sex reproducător cu strigături, care le incită imaginația într-atât încât ar părăsi-o pe „urâțica” de-acasă, dar …upss…stai așa, că e greu de construit alt regat pentru o regină și mai pretențioasă !

Bărbatul dominant nu-i de ținut pe termen lung. Asta-i concluzia mea, trasă în urmă a ceva experiență pe care o car în spate. E bun să te joci cu el, având grijă înainte să te tratezi cu soluție ignifugă. Iți crește stima de sine și deseori chiar valoarea în ochii altora. E bun să experimentezi cu el, căci, fară doar și poate, este un deschizător de drumuri, totuși puțin probabil să rămână pe același drum prea lungă vreme. Nerecomandabil timp îndelungat, repet, căci fie te transformă într-o pisicuță docilă, subjugată mental, incapabilă să decidă pentru ea însăși, pe care n-o respectă și căreia are grijă să-i taie din carne ghearele, fie fugi învârtindu-te ca Tazmanian Devil după ce traiul împreună cu masculul dominant pe care l-ai venerat la începuturi îți întărește axioma că oamenii se schimbă doar dacă vor ei să o facă. Și de ce ar face-o ?

Paradoxal, există femei naive ori prea puțin trecute prin viață care se îndrăgostesc fulgerător și care prind o vreme în mreje un asemenea bărbat preponderent agresiv în relații, ca mai apoi să-și dedice întreaga viață alături de el încercând să-l schimbe. Bad news ! Bărbatul dominant are arme secrete, este manipulator, poate fi chiar șantajist emoțional, narcisist, psihopat sau misogin, fiind în majoritatea cazurilor (desigur, sunt și exceptii care confirmă regula !) total nepăsător în privința sentimentelor fine. Puterea și controlul sunt, într-adevăr, sentimente ce trebuiesc valorificate, căci asigură succesul. După tot acest cocteil Molotov de senzații, defrișări sentimentale și eradicări ale personalității individuale, te trezești la vreo răscruce, însingurată, plânsă toată că, uite, ce idiot și far’ de inimă este X…când el de fapt n-a făcut altceva decât să te ducă, posibil fară să dorească conștient asta, pe o treaptă superioară de evoluție. Să-ți ofere, prin bunăvoința Universului, o lecție de viață. Bine, asta e valabilă pentru alea care percep subtilități și nu găsesc necesar să suduie dobitocul dominant până rămân fară spirit creativ.

Bărbatul dominant vrea, cum altfel?, să dețina controlul, să conducă. Orice. Oricum. Prin orice mijloace. De multe ori neortodoxe, când regulile de conduită și conveniență socială nu-i permit altfel. Scrupule în atingerea obiectivelor ? L-a învățat cineva ?

Strategia de cucerire a redutelor profesionale, sexuale, chiar sentimentale ce îi interesează implică dinamism, perversitate, tertipuri de la care nu se dau în lături, dar și o minte ageră.

Bărbații căsătoriti vor să se simtă dominanți și virili prin intermediul relațiilor extraconjugale sau să simta fiorii dați de ideea că mușcă din mărul interzis. Pentru că sunt, prin definiție, vânători de trofee și putere. Dacă nu reușesc să se impună în carieră, o vor face acasă. Dar cum reduta de acasă pare cucerita de mult timp și provocarea este cuvântul de ordine, preferă să deschidă porțile altor cetăți. Cum se închid în urma-le…chiar nu mai e treaba lor !

Buni mânuitori ai cuvintelor, inclusiv al celor jignitoare și tranșante în cazul misoginilor exacerbați, se vor cuceritori a tot și toate. Agresivitatea devine proverbială și stima lor de sine crește cu atât mai mult cu cât lasă în urmă mai multe cadavre peste care au călcat în atingerea scopurilor de orice fel. Egoismul și autosatisfacția devine dominanta vieții lor.

Revin. Bărbatul agresivo-dominant nu-i de ținut pe termen lung. Frumusețea caracterului, a personalității, a omului pe de-a-ntregul se reflectă din interior către exterior și nu invers.

Anunțuri

Aici astept provincia :

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s