Un cal și-o căruță


Timpul fuge, nu te-așteaptă.

Oamenii se schimbă, nepăsători când și-au umplut paharul cu bine. De la tine, de la alții, nu contează mijloacele.

Viața te-ncearcă. Neîncetat. Frustrant uneori, dar, în tot cazul …cu un rost pe care tu nu-l cunoști dinainte. Că d-aia se născu și zicala care începe cu „Dacă știam…(în Rai ajungeam)”

Culmea, eu am știut, dar nu m-am putut abține să nu mă înfrupt din fructul interzis. Era al patrulea, cu siguranță cel mai zemos și dulce.

Acum, că tot mi s-a aplecat de la procentul mare de cacao din ciocolata amăruie, administrată pe stomacul gol, fără Colebil, și mi s-au îngrășat nepermis de mult iluziile, le-am poftit să coboare din căruță. Se făcuse grea, ea căruța, și calul meu dădea semne evidente de oboseală cronicizată. Nervoase, iritate, au vociferat fiecare pe limba ei, dar nu le-am lăsat loc de întors: „Vă duceți de la mine, vă zic ! Eu nu vă mai permit să-mi controlați inima, cu atât mai puțin creierii !”

Am decis să merg singură pe drumul nou, ce mi se așterne în față. Nu-mi este teamă. Am renovat și îmbunătățit parametrii tehnici ai căruței, am adăpat bine calul din rezervele de apă vie, i-am servit o porție de jăratec, incluzând părți egale de încredere, respect de sine și determinare nebună și pornesc la drum. Hopuri vor mai fi, sunt convinsă, dar cu năzdrăvanul meu alb mă descurc de minune.

Caii altora mi-au lăsat căruța în drum fix când era panta dealului mai abruptă.

Anunțuri

2 gânduri despre „Un cal și-o căruță

  1. Perfect adevarat. Timpul a fugit si eu am ramas cu iluziile desarte, ca un om pe care il iubesc inca dupa 13 ani va incepe sa gandeasca diferit, sa fie lovit de sentimentul respectului si al aprecierii, sa realizeze ca totul are un rost in viata si nimic nu este la intamplare dupa cum spui si tu, dar am vrut sa ma pun contra lui D-zeu , prin semnele care mi le-a aratat – nu am vrut sa le iau in considerare si rezultatul tragic este ca am ajuns tot acolo unde cu frica m-am tot gandit in ultimii ani realizand ca sotia mea cauta pe altii pe grupuri de socializare – dating, facebook, facebook unde nu eram nici macar in lista ei de prieteni, si eu o asteptam noaptea langa mine, dar ea cerea numere de telefon de la arabi si ii suna de la munca, mergea in vacante singura si isi facea masaj privat in camera de hotel, iar cand o intrebam de ce imi raspundea ca face ce vrea si nu trebuie sa-mi dea explicatii si uite asa ajungi ca sufletul sa-ti fie terfelit in mizerie si stai si te gandesti de ce oare Doamne? De ce toata lumea divorteaza, de ce cand se vede cu paharul plin nu mai are nevoie de tine, de ce cand se vede pe ea iesita din groapa nu-ti intinde mana sa iesi si tu, de ce? Cu o valiza am adus-o din Romania, cum spunea si un prieten…

    1. Imi pare rau si mie sa observ ca unii, prea multi, uita de unde au plecat. Iti doresc sa gasesti raspunsul la framantarile tale. Poate raspunsul este tocmai un drum nou, curatat de spinii deziluziilor, alaturi doar de tine.

Aici astept provincia :

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s