Despre curaj


„Ascultă-ți întotdeauna ființa, adună-ți curajul și mergi către necunoscut. Ca să te dezvolți pe măsura destinului tău, ai nevoie de mult curaj, e nevoie de neînfricare. Oamenii care se tem mereu nu pot trece dincolo de ce este cunoscut. Cunoscutul le dă un fel de confort sufletesc, siguranță pentru că este cunoscut. Cunoscutul este o rutină, nu e nevoie să fie vigilenți în relația cu el, de aceea e comod.

În clipa în care treci granița cunoscutului, apare teama, pentru că acum ești ignorant, pentru că acum nu știi ce să faci. Acum nu mai ești foarte sigur pe tine, acum poți să greșești, acum poți să te abați de la drumul cel bun. Teama e cea care îi ține pe oameni priponiți de cunoscut și odată ce ești priponit în cunoscut ești mort.

Viața poate fi trăită numai periculos, altfel n-ai cum s-o trăiești. Viața ajunge la maturitate, la dezvoltare deplină numai prin intermediul pericolului. Trebuie să fii aventurier, veșnic gata să riști, să mizezi cunoscutul pe necunoscut. Și odată ce ai gustat bucuria libertății și a neînfricării, nu te căiești că ai riscat, pentru că atunci știi ce înseamnă să trăiești la maximum. Atunci știi ce înseamnă să mergi cu torța vieții aprinsă la ambele capete.

Și atunci chiar și un singur moment trăit la acea intensitate este mai satisfăcător decât o întreagă viață mediocră.”

OSHO – „Curajul, bucuria de a trăi periculos”

Reclame

Aici astept provincia :

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s