Am defecte, nu-s specială !


Revelațiile avute după încheierea câte unei relații în care am simțit că oferisem totul și nu primisem la fel m-au dat rău cu curul de Pământ. Mi s-a făcut silă de mine, descoperind asta. Dar m-am ridicat, m-am scuturat, am mai reflectat o vreme și am ales să perpetuez în greșeală.

Nu! Nu mă îndrăgostisem de omul acela, cu bune și rele ( de obicei relele le cunoști mult după ce ești prins cu toate urechile acolo), ci de o posibilitate, o oportunitate pe care relația sau cunoașterea lui mi-o oferea. În speță, să fug din realitatea thumbmed_articole_Learning-Through-Adversity-Invoking-the-Spiritual-Warrior-Energy-palpabilă care mă nemulțumea la momentul ăla, să schimb macazul, să încerc alte căi, alte abordări, poate alte „eu”-uri ale mele. Inevitabil, se făcea ciclul, tot în punctul zero ajungeam. Pentru că degeaba fugi de viață și de greutăți și vrei să accezi la o viață ușoară, pusă pe tavă de alții. Te prinde pe la colțuri, pe urmă, și-ți dă la gioale și pentru perioada în care, naiv, ipocrit, nesăbuit, ai alergat să nu te prindă din urmă sau te-ai ascuns sub compromis, măști și farduri scumpe. Conflictul interior e cel mai al naibii dintre toate războaiele planetei, am mai zis asta. Și fuga de tine – cea mai păguboasă !

De-aia cred că n-a mers. Motivul principal a fost că m-am agățat, speriată, plictisită, derutată. Apoi, am vrut atât de mult să nu se dărâme șandramaua iluziilor  cărora mă predasem toată, încât cu cât disperarea mea creștea, cu atât omul ăla pe care cică-l iubisem mă arunca mai tare din brațe. Efectul a fost, clar, de bumerang.

Categoric, din punctul ăsta de vedere, n-am de ce să fiu mândră de mine. N-am numai calități și nu am jenă s-o recunosc. Aș vrea nespus ca revelația asta să-mi fie învățătură definitivă de minte.

Anunțuri

Aici astept provincia :

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s