Dacă ești suficient de bărbat, înșală-mă!


Căci tot unde iubești, te-ntorci ! Indiferent de timp, indiferent de consecințe, de regrete, de costuri, de jocuri de putere…

Hazardul a făcut să citesc articolul și câteva comentarii, unele extrem de puerile, de AICI .

Am trecut printr-o serie subită de emoții și stări. Și-am zis să scriu ce cred eu.

Unele femei agățătoare nu vor să piardă ce, cu greu, au agonisit. Pentru ele, principala agoniseală, ca să nu spun singura, este bărbatul de lângă ele. Fără el ar fi, practic, nimeni. N-au identitate, n-au voință, n-au dorințe, sunt îmbuibate în prejudecăți deja depășite și asaltate mental de grosolănii colective de genul „Dar ce o să zică lumea dacă divorțez/rămân fată bătrână/mă-nșală?” Fuck the world, live your own authentic life! Nu vor să creadă ce nu cunosc. Mai bine se mint că nu există, „nu face al meu d-astea!” Și-atunci își imaginează că, dacă bărbatul le tratează cu atenție și respect, nu și-a schimbat comportamentul în timp, e și imposibil să le înșele. Știu ele asta 100%. Dați-mi voie, cu experiență în spate sau în calitate de „profesionistă”, să vă stric universul. Până și ăștia pe care n-ai da 2 bani pe stradă, o fac la un moment dat. Măcar o dată în viață, pe principiul „Da’ ce, băi, eu sunt mai prost decât amicul X ?”

Unele neveste merg și mai departe și se consideră teribil de deranjate, chiar înșelate, și dacă bărbatul s-ar duce doar la masaj erotic. Nu mai zic de sex plătit, cu gemete false. Nu-mi dau seama ce le-ar putea deranja mai rău. Intimitatea propriu zisă sau că a plătit-o pe curva aia pentru niște fantezii de care ei îi e scârbă, în loc să-i cumpere tot ei un palton ? Că de îndrăgosteală foarte greu poate fi vorba în astfel de împrejurări….

Altele au trecut în cealaltă extremă, considerând că, atâta vreme cât e doar descărcare și tot acasă fericit se întoarce,  e doar recreere ca la o bere sau meci de fotbal cu băieții. De regulă, recreerea începe să-ți placă și să-ți intre în sânge și nu simți când linia fină se trasează altfel. Te poți trezi îndrăgostit fără să urmărești asta. (Bărbatul care are și nevastă și amantă poate să treacă cu lejeritate emoțională de la una la alta, aproape fără să-și dea seama. Adică, când una îl incită mental mai mult, balanța înclină în favoarea ei. Dacă una îl supără, aleargă la cealaltă ca la o soluție de rezervă. Susțin însă că știu bine să facă diferența între cele două alternative.)

Eu cred că adevărul este, ca în mai toate situațiile de viață, undeva la mijloc. Pasiunea se poate aprinde în cele mai ciudate ipostaze, poți să-ți propui să nu înșeli și să iubești până la moarte o persoană, iar viața se va încăpățâna să-ți arate că te poți înșela tu însuți, în primul rând ! Arderile sunt mai intense atunci când sunt furate. Noul ne place tuturor, indiferent de sex și de mentalitate. Numai că pudibondele o ascund după perdeaua prejudecăților și își refuză cu vehemență gândul, fantezia, poate nevoia. E ca și cum acasă e ceva, în deplasare e cu totul altceva. Nu se exclud. Practic, ai nevoie de amândouă. E firesc să vrei să călătorești, să vezi locuri noi, ghețari, catedrale medievale sau outletul de la Parndorf ? Tot ce-ți trebuie sunt disponiblitatea și banii. După vacanță, tot acasă te întorci, dar unele amintiri te marchează, îți zgârie retina mentală într-atât încât următorul concediu îl faci tot acolo, devii cumva fidel, prinzi gustul, se secretă mai multă adrenalină.

Și-atunci de ce n-ar înșela bărbații ? E minunat să fii în vacanță tot timpul, deși că majoritatea trebuie să-și refacă cele două coordonate, dorința și banii de aventură.

Despre cât de diferit acționează și gândesc cele două sexe, iau un exemplu la întâmplare. Majoritatea celor căsătoriți, înainte de a intra într-o sedință de „amor”, își sună soția. El o sună să nu fie deranjat pe urmă, în timpul actului, căci, logic, dacă și-au schimbat bezele și au discutat telefonic ce și cum, ce face fiecare la locul lui de muncă sau pe unde or fi, au schimbat impresii, de ce să-l mai sune consoarta fix după 15 minute ? De regulă, nu-l mai sună, iar dacă îl sună, se face liniște în preajmă și el îi explică că e la birou, deși tocmai atunci trece salvarea în misiune pe bulevard. Ea e atât de bucuroasă să-i comunice că-și cumpără nu știu ce cu MasterCardul, încât nici nu realizează că biroul soțului nu e la bulevard și nici nu trec salvări pe acolo. In schimb, se gândește „Uite vezi, m-a sunat iubi, mi-a dat atenție, uite cum se gândește sărăcuțul și nu uită să mă sune de câteva ori pe zi, mai ales înainte de ședința aia nenorocită unde trebuie să-l suporte pe șeful ăla descreierat vreo 2 ore …”

Fata asta, Andra fără zahăr, are dreptate. Bărbatul ce a încercat noul vine mai bine dispus acasă. Nu mai este frustrat că nu i-a dat consoarta sexuleț de vreo 2 săptămâni. Parcă nici pe copilul ăla care plânge neîncetat nu-l aude. Intreținerea nu i se mai pare mare. Socrii pot veni în weekend. E fericit, undeva în lumea lui. Le poate suporta mai bine pe toate.

femeie fatala

Ca femeie, cred eu, e important ce-ți dorești de la un bărbat. Sau de la prezența lui în preajma ta. Dacă vrei iubire necondiționată, ai greșit adresa. Ia-ți un Retriver mai bine ! Dacă vrei statut social și patalama negru pe alb, căsătorește-te! S-ar putea să realizezi pe urmă că supraviețuirea în doi e moartea pasiunii. Dacă vrei sex de calitate, ia-ți amant care nu va suferi de disfuncție erectilă nici la 50 de ani. Imaginație nu trebuie să aibă el, asta e sarcina femeii. El trebuie doar să poată ceva mai mult de 3 minute și să-ți provoace măcar un orgasm, înainte de a și-l procura pe al său. Dacă vrei bani, muncește ! Nu sta cu mâna întinsă, că nu ești cerșetoare și nici el prințul din Bel Air. Pe cerșetori nu-i poți respecta, așa că nici el nu te va respecta pe tine ! Și-oricum, reține: dacă îți suportă capricii și hachițe tipic feminine, pe bază de reciprocitate, vei fi nevoită să înghiți nemestecat, să treci cu vederea, să te faci că plouă…

Tu, amantă, tu, să nu te trăznească Ăl de Sus să crezi că va rămâne lângă tine sau se va întoarce la tine doar din cauza aia, care începe cu S și se termină cu X. Ce-l ține pe un bărbat lângă o anume EA, indiferent de calitatea pe care o are în viața lui, nu este, cu siguranță, sexul, ci mai degrabă caracterul, personalitatea și loialitatea ei. E demonstrat deja de multe cupluri care nu prea mai fac sex împreună, procurându-și-l prin alte părți, dar care rămân totuși statornici. Când există alt liant ce-i leagă mult mai subtil. Și nu, nu e vorba de rata de la Prima Casă.

Bărbații înșală din diverse motive, pentru a-și acoperi unele lipsuri, pentru a-și satisface curiozități sau pentru a-și demonstra că încă pot, să se revalideze ca bărbați, dar iubesc mai puține femei, poate doar una singură în toată viața lor. O fac însă mult mai profund decât femeile.

Reclame

Un gând despre „Dacă ești suficient de bărbat, înșală-mă!

  1. Wow. Subiectul e sensibil si spinos, dar l-ai tratat excelent . Cred ca ai putea face o cariera frumoasa in consilierea oamenilor pe tema asta. Cei mai multi se confrunta zilnic cu astfel de probleme si aleg sa le ignore, apoi se mira de unde apar frustrarile si problemele

Aici astept provincia :

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s