Despre pasiune


„Pasiunea te face să nu mai mănânci, să nu mai dormi, să nu mai muncești, să fii împăcat. Mulți se sperie de ea, deoarece, când își face apariția, doboară toate lucrurile vechi pe care le întâlnește.

Nimeni nu vrea să-și dezorganizeze lumea. De aceea, mulți oameni izbutesc să controleze amenințarea asta și sunt capabili să mențină în picioare o casă sau o construcție care era deja putredă. Ei sunt inginerii lucrurilor depășite.

Alte persoane gândesc exact pe dos: se abandonează fără să reflecteze, nădăjduind să găsească în pasiune soluțiile pentru toate problemele lor. Își pun în cealaltă persoană toată răspunderea pentru posbila lor fericire. Sunt mereu euforice fiindcă li s-a întâmplat ceva minunat sau deprimate pentru că ceva neașteptat a sfârșit prin a distruge totul.

Să te îndepărtezi de pasiune sau i te abandonezi orbește – care dintre aceste două atitudini e cea mai puțin distructivă ?

Nu știu.”

Unsprezece minute, Paulo Coelho

 

Am încercat, fără să știu cu siguranță ce și de ce o fac, ambele alternative. Cred că am găsit-o pe cea de-a treia. Viața este o apă adâncă la suprafața căreia cresc nuferi. Dacă nu ești capabil să vezi frumusețea lor, te vor pedepsi trăgându-te, fără scăpare, în adâncurile mâloase.

nuferi

Anunțuri

Aici astept provincia :

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s