Ai puțintică răbdare !


Lecția răbdării se învață greu sau…niciodată. Se învață cu caznă, cu eșec, cu relaxare, cu detașare față tumultul vieții, cu optimismul și știința că, dacă ai ajuns într-un punct de minim, e clar că de acolo nu poți merge decât, iarăși, în sus.

Răbdarea este, în definitiv, o virtute destinată doar inițiaților, doar înțelepților, indiferent de vârsta ce-o poartă pe umeri. A avea răbdare este o stare asertivă, pozitivă și nu se poate confunda cu incapacitatea de a acționa sau de a lua decizii. Este despre a lua decizia cea mai bună la momentul potrivit, chiar dacă este o alegere intermediară.

Răbdarea îți oferă acel calm liniștitor, acea autodisciplină și rigoare, acea siguranță de sine, acea determinare și voință surdă de a nu renunța când mai ai atât de puțin să învingi. Mulți se împiedică de acest „puțin”, ratând poate șansa vieții lor. Pentru că nu știu să găsească ieșirea din cercul vicios al alegerilor greșite ori le este lene să învețe distincția între bine și rău, între delăsare și perseverență.

Răbdarea este arta așteptării neprevăzutului fiind totuși pregătit pentru orice ori, fiindu-le frică să nu mai greșească, cei mai mulți aleg doar cărarea bătătorită de alții. Numai că drumul fiecăruia e unic, iar bagajul niciodată nu se face la repezeală.

fetita alergand

Reclame

Aici astept provincia :

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s