„Viața ca o țeapă” – II


„Să lămurim un lucru: niciodată, dar absolut niciodată nu aștepta aprobarea generală. N-a avut-o nici Iisus, nici Gandhi, nici prințesa Diana. Nici cei mai buni oameni nu pot fi pe placul tuturor. N-a reușit nimeni și nu vei reuși nici tu. N-ai cum să le faci pe plac tuturor și nu vei găsi nicio persoană căreia să-i placă absolut tot ce faci. Renunță, așadar, chiar acum la încercarea de a obține admirația universală, pentru că nu vei reuși niciodată, te vei simți frustrat și-ți vei distruge viața. Dacă vei reuși vreodată să capeți aprobarea pe care ți-o dorești, aceasta trebuie să vină doar de la tine. „

„Persoanele autoritare se instalează în mintea noastră și nu degeaba se zice că este imposibil să învingi un dușman care ți-a invadat gândurile. Dușmani nu-ți sunt părinții, nici cineva care a abuzat sexual de tine în copilărie, nici un profesor foarte sever. Dușmanii sunt gândurile care ți le-au generat și în care crezi încă. Nici nu are importanță dacă persoana care te-a dominat a murit sau nu, dacă are dreptate sau a greșit, dacă este antipatică sau nu. Influența sa se face încă simțită pentru că tu accepți acest lucru, deși poți să n-o mai faci.” 

„Boala de a te face plăcut este foarte răspândită.”

„Activitățile pornite din teamă sau obligație te sufocă, iar ceea ce faci după pofta inimii te însuflețește.” 

„Dacă preceptele morale după care vă conduceți vă fac trist sau dependent, sunt greșite. Nu vă spun să renunțați la ele, pentru că s-ar putea să fie tot ce aveti. Ascundeți-le ca pe un viciu pentru a nu distruge viața unor oameni mai buni și mai simpli.”

„Cea mai nobilă normă morală este integritatea personală – să trăiești în armonie cu propriul tău sistem de valori. „

„Singurul lucru mai important decât a fi bun este acela de a fi autentic. Dacă trăiești conform credințelor tale, vei face mai mult bine decât dacă trăiești după ideea de bine a altcuiva. Sinceritatea intențiilor atrage mai mult succes decât încercarea de a urma porunci impuse din afară. „

„Imitația te sufocă; autenticitatea te înalță. Perfecțiunea nu este o treaptă pe care s-o atingi, ci adevărul pe care să-l recunoști. Găsește perfecțiunea în ceea ce ești și vei scăpa de teroarea bolii de a plăcea. „

„Principalul lucru care ar trebui să te nemulțumească este nemulțumirea pe care o ai față de tine. Problema ta este că îți imaginezi că există o problemă. Dacă dai prea multă atenție unor presupuneri eronate, acestea se vor confirma.”

„Adevărata terapie înseamnă mult mai mult decât simpla  lipire a cioburilor sau decât încercarea de a umple o gaură neagră care se tot adâncește. Terapia este, de fapt, aventura întreprinsă pentru a scăpa de amăgirile care nu te-au lăsat să crești și te ajută să-ți descoperi calitățile și geniul înnăscut.”

„Dorința de a fi mai bun decât cei din jur pornește dintr-un sentiment de neîncredere.”

„Nu invidia succesele celorlalți, ci încearcă să te pui în locul lor și împărtășește-le bucuria sau triumful ca și cum ar fi ale tale.”

„Dacă ai nevoie de adorația semenilor pentru a te considera un om de succes, înseamnă că-ți lipsește propria adorație. Cei mai fericiți oameni sunt cei care se simt bine cu ei înșisi. Aceștia nu au nevoie de laude sau de adoratori și le este de ajuns ceea ce sunt. Dacă reușești să vezi bogăția și frumusețea din viața ta, înseamnă că ai găsit o perlă de mare valoare.”

„Dacă te respecți suficient pentru a acționa din convingere și nu din nevoie, oamenii necesari împlinirii tale vor roi în jurul tău.”

„Cel împotriva căruia pornești o vendetă întru răzbunare, îți înrobește sufletul. Dacă vrei să reușești, fă-o pentru tine. Alege-ți un obiectiv pentru că îți face ție plăcere să-l atingi, nu pentru că îl detestă altcineva. „

„Pe cei care nu te înțeleg, nu-i vor convinge dovezile tale (de a demonstra cine ești), iar cei care te apreciază, n-au nevoie de dovezi.”

„Dacă este adevărat că nu e nevoie să ne asumăm riscuri inutile, e la fel de adevărat că nu riscăm nimic dacă rămânem noi înșine.”

„Dacă faci ceva fără să fii total convins de acel lucru, te sabotezi chiar înainte de a începe.”

„Oamenii integri te vor respecta mai mult dacă rămâi fidel concepțiilor tale, iar cu cei care te critică sau te resping fiindcă ești tu însuți, probabil nici nu vrei să ai de-a face.”

„Singurul lucru mai important decât aprecierea semenilor este aprecierea de sine. Iar dacă te culci seara cu conștiința împăcată, succesul va veni cu siguranță.”

„Atunci când îi considerăm slabi pe cei de lângă noi (spunându-le ce ar vrea ei să audă, considerând că îi protejezi, nu vrei să-i rănești) îi desconsiderăm și, dimpotrivă, le recunoaștem valoarea când suntem onești.”

„Manierele lipsite de sinceritate sunt ca o femeie frumoasă, dar moartă.”

„Dacă nu impui limite realiste, nu îi poți învinui pe ceilalți că dau buzna în viața ta. Nu ești victimă, ci pur și simplu nu spui NU atunci când ar trebui să o faci. Pune punct/trasează limite atunci când e nevoie și îți vei fi propriul tău stăpân. Prin fugă nu impui limite sănătoase.”

„Este foarte bine să fii derutat, înseamnă că ești e punctul de a lua o hotărâre importantă. Vechile convingeri și condiții, de obicei limitate, se lovesc de posibilități noi și mai numeroase.”

„Nevoia de a avea permanent dreptate derivă din vechea mentalitate patriarhală bazată pe afișarea bravadei pentru a masca nesiguranța. Cine simte în permanență nevoia de a avea dreptate este, cu alte cuvinte, un laș.”

„Un om nefericit se va plânge de firul de praf dintr-un palat, iar un om fericit va face un palat dintr-un sălaș modest.”

„Grija nu este expresia dragostei, ci a fricii și a lipsei de încredere. Dacă ai avea încredere în inteligența și puterea celor pe care îi iubești și a Universului care-i cuprinde, nu te-ai mai îngrijora niciodată. Când îți faci griji pentru cineva, accentuezi problemele, în loc să vii cu soluții. Intențiile îți pot fi sincere, dar îți pui singur piedici.”

„Dacă îți închipui că menirea ta este să convertești suflete, nu uita că cel mai puternic mod de convertire a unui suflet este să-i aduci bucurie – nu ceea ce decizi tu că ar trebui să fie bucurie, ci așa cum alege el. Dacă poți ajuta pe cineva să-și găsească liniștea, să nu-i mai fie teamă, să-și recunoască plenitudinea, îi faci cel mai mare serviciu.”

„Fiecare moment este o ocazie de a ne hrăni sufletul, iar calitatea viețiii noastre depinde de cât de mult îi permitem vieții să ne iubească. Dacă aș avea două pâini, aș vinde una și mi-aș cumpăra zambile pentru suflet, spune un vechi proverb persan.”

„Când îți dai seama că sufletul ți s-a uscat, oprește-te și fă ORICE pentru a-l regenera.” 

„Oricine poate face o mulțime de fleacuri cu superficialitate, dar un maestru investește dragoste și timp în realizări puține.”

„Mulți omeni își fac de lucru pentru a nu se gândi la ceea ce simt. Spun că nu au timp să vadă ce-i doare, pentru că sunt prea ocupați, dar motivul pentru care sunt atât de ocupați este că nu vor să vadă ce-i doare. Acorda-ți în fiecare zi un răgaz în care să faci ceva pentru suflet. Indiferent ce faci, nu te mulțumi cu o viață searbădă, pentru a fi mai mult decât un simplu rid pe obrazul vieții. Când ai inima plină, vezi mai clar și discerni mai bine, putând astfel rezolva lucrurile care constituie provocări acum.”

„Orice carieră căreia îi lipsește scânteia de creativitate este compromisă. Dacă singurul lucru pe care-l primești pentru munca ta sunt banii, înseamnă că primești scandalos de puțin.”

„In cultura noastră, grija pentru suflet și hrănirea sa sunt o artă pierdută.”

„De ce să nu te bucuri de o călătorie ? Nu trebuie să ajungi  nicăieri, pentru că oriunde vei merge te vei regăsi. Stabilește-ți obiectivele și străduiește-te să le atingi, dar nu uita că demersul este la fel de important ca și rezultatul. Când ajungi la destinație – și vei ajunge!- asigură-te că ți-ai luat și inima cu tine. Dacă fericirea ta depinde de o zi viitoare, ea va veni, dar vei fi pierdut toate zilele de până atunci. Poți obține ceea ce vrei – obiectivul stabilit – dar și ceea ce vrei cu adevărat – plăcerea aventurii. „

„Poți să ai încredere în liniștea ta interioară pentru că acolo se nasc cele mai inteligente decizii. Când suntem relaxați și cu mintea limpede, știm exact ce să facem în orice situație.”

„Dacă regreți trecutul, înseamnă că ignori darurile cu care te-a copleșit. Dacă te consideri victimă, îți negi rolul de creator puternic. Dacă te simți vinovat și crezi că ar fi trebuit să procedezi altfel, ești prea aspru cu tine. Mândrește-te puțin cu ceea ce ai realizat în loc să te învinovățești pentru ceea ce ai ratat. Atunci când ești în stare să mulțumești pentru tot ceea ce ți s-a întâmplat, ești un om liber.”

„Mintea este un servitor minunat, dar un prost stăpân.”

 

Anunțuri

Aici astept provincia :

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s