Succesul nu este despre bani, nicicând nu a fost


Afară burnița o umezeală molcomă, stângace și posacă, însă Raluca nu voia în ruptul capului să-și strice buna dispoziție cu fleacuri. Nu o mai scotea nimic din sărite, nici măcar apropierea inevitabilă a iernii, lua evenimentele exact cum veneau, cu un soi de acceptare care ar fi speriat și fantomele sufletelor adormite, încă rătăcind 40 de zile pe Pământ, până plecau de tot, nu se știe exact unde.

Terapia o învățase că, dacă tu ești în echilibru interior cu tine însăți, nimic din afară nu te mai poate perturba. Înțelegea însă necesitatea luării de poziție când situațiile nu i se părea corect interpretate, valorile morale la care ținea nespus erau periculos ultragiate ori persoanele din anturaj o considerau încă submisivă, dornică să ofere pe mai nimic. Atunci lovitura ei sarcastică scula toți demonii interiori din mormânt. Chipul îi rămânea de o calmitate nepământeană, căci forța îi era acum cantonată în atitudine. Aceea de a nu mai permite repetitivitatea unor banalități greșit aplicate de ceilalți. Descoperind această nouă latură a personalității, sub aparenta acalmie a bunătății sale, lua prin surprindere orice ins prins pe  picior greșit sau culcat pe-o ureche.

In sfârșit, înțelegea că parcursul greoi relațional și-l cauzase singură și că schimbarea undelor pe care își acorda frecvențele cu ceilalți era necesar s-o mânuiască ea singură. Ca la vechile radiouri cu benzi și potențiator de frecvență manuale. Nu se mai vedea nevoită să asculte posturi plictisitoare, voia stereo. Și doar muzică bună.

Nu se făcea să accepte mojicii constante, nu era acolo by default, ea avea în orice moment bagajul pregătit pentru o nouă și necunoscută destinație. Își înțelegea toate acele anxietăți fremâtânde, stocate ani în șir, în pungi de plastic. Le spărgea acum cu un dos de palmă și cu zgomot de pocnitoare. I se părea copilăresc ce face. Dar oare nu era, în adâncul ei, un copil cu chip de femeie ?

 • femeie-dans2Știi, îi spusese veselă nevoie mare Camelia, i-am citit unei colege de breaslă poezioara ta despre a fi curajoasă și corectă !
 • Da ? Și ce părere  a avut ? făcu ochii mari Raluca, curioasă precum o pisică cu mai mult de șapte vieți.
 • Scumpa, am priceput amândouă că avem, în speța asta, un lider. Și colega mea zicea că și ea este corectă, dar la capitolul curaj nu stă așa grozav, mai are restanțe.

„Un lider ?” prelungi ideea în gând…. „Da, al propriei vieți”, concluzionă. Și ale altora, care încă nu știau cum să măsoare lidershipul. Era ceva la kilogram sau la bucată ? Colega Cameliei se minunase ce gravă aplicare dăduse fătuca asta neștiută noțiunii de curaj și cât de însuflețită se simțea numai la auzul acestor litere împreunate repetat în mintea și acțiunile ei. Ii era ciudă. Și ea se autodefinea corectă, dar curajul încă nu o curtase suficient.

Reclame

2 gânduri despre „Succesul nu este despre bani, nicicând nu a fost

 1. Bună,
  Numele meu este Alina și îmi place blogul tău.
  Te admir pentru iscusința cu care îți abordezi subiectele pe site, tocmai de aceea vin cu o propunere de colaborare.
  Am văzut că erotismul și sexualitatea nu sunt teme tabu pentru tine așa că o să te întreb direct: ți-ar plăcea să scrii pentru și despre un sex shop?
  Suntem interesați de articole în domeniul erotic, de minimum 500 de cuvinte și cu 2 linkuri do-follow. Ne plac articolele creative, educative, îndrăznețe și memorabile.
  Dacă ți-ar plăcea să colaborezi cu noi, trimite-mi un e-mail și spune-mi cum te-am putea răsplăti.
  Cu respect,
  Alina&LoveIsland!
  blogger@alinagheorghe.ro

Aici astept provincia :

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s